Olemme kaikki kuulleet istumisen ja passiivisuuden vaaroista. Moni meistä onkin havahtunut lisäämään aktiivisuutta työpäivillä esimerkiksi seisomalla. Olisi kuitenkin tärkeää, että kroppa saa monipuolista liikettä päivän aikana ja sen takia pelkkä vaihtelu seisomisen ja istumisen välillä ei olekaan riittävää. Myöskään koko päivän seisominen ei tuota haluttua ratkaisua, sillä se rasittaa muun muassa selkää ja lonkkia. Valitettavan moni myös uskoo, että riittää, jos töiden jälkeen treenaa ahkerasti esimerkiksi kuntosalilla. Tutkimusten mukaan se ei kuitenkaan riitä, sillä arkiliikettä pitäisi saada tasaisesti pitkin päivää. Tätä varten olisikin tärkeää ottaa taukoliikunta osaksi päivää.

Minkälaista liikettä pitäisi siis lisätä päivään? Pienet jutut, kuten portaiden valitseminen hissin sijaan tai muutama askelkyykky kahvia hakiessa saavat jo verenkierron liikkeelle ja lisäävät virkeyttä päivään. Tämä ei ole siis rakettitiedettä, mutta jostain syystä nämä asiat kuitenkin helposti unohtuvat, kun kukaan ei ole muistuttamassa. Cuckoo Workout ratkaiseekin juuri tämän ongelman. Cuckoo muistuttaa taukojen pitämisestä ja tarjoaa monipuolisia liikkeitä videoilla.

Pääset katsomaan esimerkkivideon Cuckoo-taukojumpasta sivun lopusta! 

Liikkeet on kohdennettu toimistotyöläisille ja ne ovat fysioterapeutin suunnittelemia. Liikkeet on suunniteltu elvyttämään istumisesta aiheutuvia haittoja sekä lievittämään muita toimistotyöntekijöiden usein kohtaamia fyysisiä haasteita. Tauot kestävät vain muutaman minuutin, joten ne eivät vie liikaa aikaa työajasta. Tauon jälkeen myös mieli on virkeämpi ja työnteko sujuu paremmin. Liikettä lisäävien mikrotaukojen lisäksi Cuckoosta löytyy myös mindfulness-harjoitteita, joiden avulla voi nollata mielen työtehtävien välillä tai vaikkapa työpäivän jälkeen.

Tauot ja Cuckoo sopivat kuitenkin muillekin kuin toimistotyöntekijöille ja Cuckoo onkin päässyt virkistämään myös monen koululaisen päivää. Cuckoo School –ohjelma kannustaa lapsia lisäämään liikettä oppitunteihin hauskalla tavalla.

Lisäksi Cuckoo kannustaa muihin aktiivisin valintoihin sekä töissä että vapaa-ajalla. Cuckoo opastaa sinua tekemään hyviä valintoja, kuten valitsemaan portaat ja kulkemaan työmatkan aktiivisesti. Aktiviteetteja tekemällä saa kerättyä pisteitä ja etenee Cuckoo-kartalla. Tarpeeksi pitkälle edettyään pääsee osallistumaan kuukausittain järjestettäviin arvontoihin. Kartalla voi seurata omaa sekä työkavereiden etenemistä ja kisailla aktiivisuudesta. Juuri tämä pelillisyys motivoi tauottamiseen ja auttaa muodostamaan hyvistä valinnoista rutiinin. Koko työyhteisön yhteinen taukoliikunta ja kisailu luo myös yhteisöllisyyttä ja kehittää yrityskulttuuria avoimempaan ja iloisempaan suuntaan.

Jätä yhteystietosi niin pääset lataamaan videon!