Lue, mitä mieltä Cuckoon työntekijä Anni oli palvelusta

Puhti tarjoaa jokaiselle ihmiselle mahdollisuuden ottaa selvää terveydestään ja tukea näin ollen hyvinvointiaan. Puhdin valikoimasta löytyy erilaisia testipaketteja, joiden joukosta voi valita juuri sen, joka itseä kiinnostaa. Valitsin itselleni testiksi Puhti terveystarkastuspaketin, joka on Puhdin suosituin kokonaisuus. Testi antaa laaja-alaisen kuvan kaikista yleisimmistä elimistön arvoista.

Tilasin testin Puhdin verkkokaupasta. Testin tilaaminen oli erittäin helppoa. Varasin ajan verikokeeseen Puhdilta saamani linkin kautta. Aikoja oli saatavilla jopa seuraavaksi päiväksi. 

Ennen mittausta tulee olla syömättä ja juomatta vähintään kymmenen tuntia, minkä takia verikokeeseen kannattaa mennä aamulla. Paras aika verikokeen ottamiselle on klo 8-10 välillä. Aamulla ei saisi harrastaa raskasta liikuntaa tai hikoilla ja ennen verinäytteen ottamista on hyvä istua 15 minuuttia. Verikoe otettiin Puhdin yhteistyölaboratoriossa SynLabissa.  SynLab-laboratorioita on 26 kaupungissa, joten ajan varaaminen on tehty todella helpoksi. Helsingissä laboratorio sijaitsi kätevästi keskustassa Kampissa. Itse mittaustilanne oli helppo ja nopeasti ohi. Homma oli ohi noin viidessä minuutissa.

Tulokset tulivat erittäin nopeasti, jo samana iltana. Tuloksia pääsee tarkastelemaan Oma Puhti -sivustolta. Ennen tulosten näkymistä itsestään piti täyttää muutamat tiedot liittyen esimerkiksi uneen, liikuntaan ja päihteiden käyttöön. Lisäksi palveluun kirjattiin paino ja pituus. 

Tietojen täyttämisen jälkeen eteen ilmestyi kattava paketti informaatiota. Sivulta näkee kunkin mitattavan arvon kohdalta selityksen aiheesta ja selkeästi luettavalla indikaattorilla oli merkittynä, onko oma tulos viitearvojen sisällä. Viitearvo oli merkattu vihreällä ja sen ulkopuoliset alueet punaisella. Lisäksi indikaattorissa oli merkitty omat arvot numeraalisesti. Jokaisen arvon kohdalta pääsee katsomaan myös tarkempia tietoja, jos ei esimerkiksi ymmärtänyt, mitä nimi tarkoittaa. Tämä olikin tärkeää, sillä nimet ovat usein vieraita. Tiesitkö sinä esimerkiksi, että erytrosyytit tarkoittavat punasoluja?

Testissä oli tiedot yhteensä 31 eri arvosta, jotka verestä oli mitattu. Nämä arvot sisälsivät tietoa muun muassa puna- ja valkosoluista, kolesterolista, maksan ja munuaisten tilasta sekä raudan määrästä veressä. Lisäksi tietoa sai hivenaineista ja vitamiinipitoisuuksista ja kilpirauhasesta. Nopealla katselmuksella huomasi, mitkä kaikki arvot olivat “vihreällä” eli viitearvojen sisällä ja minkä suhteen olisi hyvä kiinnittää huomiota.

Erityisen iloinen ja helpottunut olin siitä, että kilpirauhasen erittämä tyreotropiini oli hyvällä tasolla. Suvussani on kilpirauhasen vajaatoimintaa, joten sen kunnossa oleminen oli kiva uutinen. Toinen positiivinen uutinen oli loistava määrä D-vitamiinia. Myös kolesteroliarvoni olivat kunnossa. 

Muutamat arvot olivat minulla viitearvojen ulkopuolella ja totta puhuen hieman säikähdin asiaa. Halusin saada selvyyden, mistä poikkeamat johtuvat, joten tilasin Puhdin kautta etälääkärin vastaanoton puhelimitse. Ajan tilaamisen jälkeen lääkäri tutustui tuloksiini ja soitti minulle vain parinkymmenen minuutin päästä. Lääkäri palaa asiakkaalle aina tunnin sisällä ajan tilaamisesta (joka päivä klo 7-21). Lääkäri selitti minulle esimerkiksi, mitä tarkoitti ferritiinin alhainen pitoisuus. Ferritiini tarkoittaa varastorautaa ja lääkäri neuvoi, miten voisin pitää huolta paremmin raudan saannistani. Alhainen rautapitoisuus voi aiheuttaa esimerkiksi väsymystä tai päänsärkyä.

Terveystarkastuspaketin tulokset saatuani olen tyytyväinen kahdesta syystä: 

  • Tulokseni olivat pääosin kunnossa, joten voin olla turvallisin mielin ja esimerkiksi jatkaa hyviksi havaittuja ruokailutottumuksia
  • Osaan nyt kiinnittää huomiota niihin asioihin, jotka testeissä osoittautuivat olevan pielessä

Suosittelen tekemään Puhdin terveystarkastustestin tai jonkin muista testipaketeista, mikäli omassa terveydentilassa jokin mietityttää tai olet muuten kiinnostunut omista arvoistasi. Puhdin nettisivuilla voi myös räätälöidä juuri itselleen sopivan testipaketin niistä mittauksista, jotka kiinnostavat juuri sinua. Puhdin kautta tehtävä testaus oli erittäin helppo ja nopea tapa saada selville faktatietoa oman kehon tasapainosta ja terveydestä!