Monella meistä on tapana murehtia ja stressata sellaisia asioita, joihin emme oikeastaan voi edes vaikuttaa. On vaikea pysyä läsnä tässä hetkessä ja rauhoittua kiireisten päivien keskellä, jos käytössä ei ole minkäänlaisia apuvälineitä. Cuckoo Workout palvelusta löytyy eri pituisia Mindfulness eli tietoisuusharjoitteita, joita hyödyntämällä käyttäjämme pystyvät palautumaan hektisistä työpäivistä paremmin. Mielen tyynnyttäminen, tunteiden hyväksyminen ja omaan hengitykseen keskittyminen alentavat stressiä sekä auttavat tunteiden säätelyssä. Mindfulnessista voidaan puhua myös tietoisuustaitoina tai tietoisuus – ja läsnäolotaitoina.

”Harjoitan Mindfulnessia töissä rauhoittumisen ja keskittymisen luomiseksi sekä siksi, että osaisin käyttää menetelmää hyödyksi myös muulloin kuin varsinaisen tauon aikana. Lisäksi käytän Mindfulnessia nukahtamisen helpottamiseen kotona. Työssä tehdyt tauot auttavat erityisesti stressaavana päivänä, jolloin hengitys muuttuu pinnalliseksi enkä istu enää rennosti. Hyvä on, että Cuckoossa saattaa valita itselleen sopivan mittaisen tauon – pienikin tauko auttaa. 1,5min tauon ehtii kyllä pitää vaikka kuinka kiireisenä päivänä”, kommentoi Eveliina Realia Groupilta.

Rantalainen työhyvinvointi

Cuckoo Workout -taukotreenisovelluksesta löytyvä Mindfulness -kategoria tarjoaa siis 1,5 minuutista – 15 minuuttiin mittaisia harjoitteita, joista voi itselleen valita juuri kyseiseen tilanteeseen sopivan.  Mitä hyötyä on tietoisuustaitojen harjoittamisesta? Käyttäjämme Jukka AAC Globalilta on oikeilla jäljillä ja kommentoikin Mindfulness -harjoitteita seuraavasti:

”Mindfulnessia markkinoidaan ja toteutetaaan usein väärin. Emman johdatus tauoissa ja vakaa kokemuspohja ohjaavat oikeille jäljille. Käytän Mindfulnessia stressaavissa tilanteissa, joita on muun muassa uuden projektin aloittaminen ja vanhan projektin kokoaminen. Kaikki vaativat asioiden niputtamisen. Mindfulnessin avulla se helpottuu. Vapauttamalla hengitys, ja antamalla aivojen ja koko habituksen levähtää pysähtymällä hetkeen.

Olen löytänyt Mindfulnessista tukea ollessani yliaktiivinen, ja toisaalta väsynyt ja saamaton. Koen Mindfulness -tuokiot pieninä palkintoina itselleni. Olen nauttinut noita palkintoja työpisteessä. kotona keinutuolissa, ja kahvilassa. Ja tovi ennen kuin aloitin tämän kirjoittamisen.

Mindfulness ja hengityksen rauhoittaminen auttaa myös kivunhallintaan. Lasillinen vettä ja Mindfulness- tuokio auttaa usein paremmin kuin pilleri.”

Mindfulnessin harjoittamisesta on hyötyä töissä, että vapaa-ajalla. Cuckoo Workoutin harjoitteita voi helposti tehdä myös kotona puhelimen sovelluksen kautta. Harjoittamalla tietoisuustaitoja voi välttää paremmin uupumusta ja ahdistusta, kun omia tunteita ei tarvitse tukahduttaa tai piilottaa. Rentoutumisen ja rauhoittumisen taitoa voi siis harjoittaa.

””Olen tosi paljon tehnyt Mindfulness -taukoja. Lähinnä rentoutukseen viikonloppuisin tai esimerkiksi autossa vänkärin paikalla tai junassa. Kuulokkeet korville ja keskittyy vain siihen mitä sieltä tulee ja tunnustan, erittäin usein olen nukahtanut pidemmissä tauoissa. Lyhyet on hyviä myös piristämään kesken työpäivän, jos tuntuu ettei jaksa keskittyä. Pidemmät on mukavampi tehdä makuulla, lepotuolissa tai autossa penkki hieman kallistettuna, mutta on niistä helpotusta vaikka ihan normistikin istuisi, kunhan ei päätä lyö pöytään tai tipu tuolilta ;-) Suosittelen ehdottomasti ainakin kokeilemaan vähintään pari kertaa, että oppii rentoutumaan oikein” , toteaa Susanne AAC Globalilta.

Mindfulnessia harjoittamalla myös henkinen hyvinvointisi pysyy tasapainossa.