Rutiinit ovat tärkeitä elämäntapoja muokattaessa. Nyt uuden vuoden 2020 alkaessa moni miettii uusien rutiinien muodostamista. Usein “Uusi vuosi – uusi minä” -ajattelu menee liiallisuuksiin ja ihminen yrittää muuttaa liian montaa asiaa kerralla. Tämä ei yleensä toimi, sillä monista muutoksista on haastavaa, ellei jopa mahdotonta, pitää kiinni yhtä aikaa. Siksi kannattaakin ottaa hetki itselleen ja miettiä, mitkä muutokset ovat juuri nyt prioriteettilistan ylimpinä. Onko siellä kenties jokin tekijä, jonka muuttaminen heijastaisi myös muihin elämän osa-alueisiin positiivisesti? 

Jotta muutoksia saadaan aikaiseksi ja ne muuttuvat pysyviksi toimintamalleiksi, tulee ihmisen todella haluta muutosta ja olla sen suhteen motivoitunut. Sisäinen motivaatio on pysyvämpää kuin ulkoinen motivaatio, jossa erilaiset kepit ja porkkanat ohjaavat toimintaa. Ulkoinen motivaatiokin voi toki olla omiaan synnyttämään kipinän ja muodostamaan siten ajan kuluessa sisäistä motivaatiota. 

Sisäistä motivaatiota ruokkivat erilaiset tunnetason muutokset. Esimerkiksi kova halu tehdä muutosta herättää tunteita. Lisäksi onnelliset kokemukset, yhdessäolo ja onnistumiset herättävät meissä tunteita ja siten jäävät muistiin. Positiiviset kokemukset vaikuttavat myös hormoneihin ja tuottavat hyvää oloa, joka saa meidät toistamaan asioita uudelleen ja uudelleen. 

Muistutukset tarjoavat aivoille apua ja auttavat rutiinien muodostumisessa. Cuckoossa voit asetuksista määrittää itsellesi sopivat 1-3 taukoaikaa päivässä. Saat nämä samat ajat halutessasi synkronoitua myös kalenteriisi, jolloin saat muistutuksen, vaikka et olisi muistanut avata Cuckoota selaimeen. Suosittelemme lataamaan myös Cuckoo Workoutin mobiilisovelluksen puhelimeesi, jolloin tauot kulkevat mukanasi minne menetkin ja saat myös kännykkääsi halutessasi taukoilmoituksen.

Mikroteoilla hyvinvointia uuteen vuoteen 2020:

  • Ota hetki itsellesi ja muodosta unelmakartta. Voit myös pohtia toiveita ja tavoitteitasi muussa muodossa, mutta tietoisen ajattelun seurauksena saat paremman käsityksen siitä, mitä muutoksia oikeasti haluat tehdä

  • Tee päätös uudesta rutiinista ja pidä siitä kiinni kaksi viikkoa. Kahdessa viikossa tapa ei ole vielä muodostunut pysyväksi, mutta huomaat varmasti jo eron! Sen jälkeen melko varmasti haluat jatkaa rutiinin suorittamista.

  • Palkitse itsesi onnistuneesta muutoksesta! Älä myöskään pelkää epäonnistumista tai lannistu. Armollisella asenteella pääsee pitkälle!

Tiesitkö, että Työterveyslaitoksen (2018) tekemän tutkimuksen mukaan Cuckoon käyttäjät kokivat palautuvansa merkittävästi paremmin kuin henkilöt, jotka eivät pitäneet Cuckoo-taukoja? He raportoivat myös vähemmän rasittuneisuutta ja väsymystä. Eikö olisikin mahtavaa aloittaa uusi vuosi paremmalla jaksamisella ja olla energisempi myöskin työpäivän jälkeen? Ota haaste vastaan yhdessä meidän kanssamme – ota tauottaminen tavaksi ja huomaa ero sekä fyysisessä että henkisessä hyvinvoinnissasi!

Kokeile ilmaiseksi
Pyydä tarjous
Cuckoo-bird