Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas kertoo opiskelijayhteisön voimasta. Kaikki alkoi siitä, kun 16 Helsingin seudun opiskelijajärjestöä löi hynttyyt yhteen, kokosi pienen pääoman ja suuren pankkilainan. Näin perustettiin Hoas, jonka tavoitteena on vuodesta 1969 lähtien ollut tarjota edullisia vuokra-asuntoja opiskelijoille.

HOAS on ollut mukana käyttämässä Cuckoo Workout -taukotreenisovellusta syyskuusta alkaen. Pari kuukautta sitten aloittanut HOAS on innostunut Cuckoosta niin paljon, että heidät voikin melkein viikoittain löytää liigapörssin kärjestä.

”Ennen Cuckoo Workoutia meillä oli kerran viikossa ohjattua taukojumppaa, mikä ei saanut kauheasti osallistujia. Työpäivän keskeyttäminen varttitunniksi tiettyyn aikaan tiettynä päivänä tuntui monelle haasteelliselta. Cuckoon myötä ihmisten aktiivisuus on lisääntynyt ja tauot ovat helppo toteuttaa aina silloin kuin itselle parhaiten sopii”, kertoo HOASin HR-koordinaattori Johanna Peltonen.

HOASilla Cuckoo Workoutin käyttö aloitettiin Pelaa Peppu Ylös Penkistä -tiimikilpailun parissa, joka oli mieluinen tapa aktivoida uuden palvelun käyttö kilpailuhenkisessä yrityksessä. Kilpailu motivoi henkilöstöä liikkumaan ja joukkueiden luominen yhdisti työporukkaa entisestään.

””Mahtava kilpailu, jonka myötä saatiin hyvin liikettä päiviin! Tämä kisa oli ehdotonta plussaa. Kilpailun jälkeen voittajajoukkueen lisäksi muutkin joukkueet ovat aktivoituneet kovasti. Aloittaminen kokonaisuudessaan oli todella helppoa ja vaivatonta”, kommentoi Peltonen kilpailua.

”Palvelu on erittäin helppokäyttöinen ja sen käyttöönotto ei vaatinut aikaa vieviä toimenpiteitä”, toteaa Peltonen.

HOASin henkilöstö innostunut yhteisistä tauosta!

Saimme tilaisuuden haastatella Johannan lisäksi myös HOASin asiakaspalvelutiimin jäseniä sekä taloushallinnon puolen työntekijää Cuckoo Workoutin käytön tiimoilta. He kokivat Cuckoon parhaimpana puolena sen, että päiviin ollaan saatu iloa ja yhdessä tekemistä terveydellisen hyödyn lisäksi.

”Kivointa on se, että voidaan yhdessä jumpata hauskojen liikkeiden parissa. Kaikki lähtevät aina mukaan, kunhan vain ehdottaa! Nykyään teemme myös seminaareissa ja aamupalavereissa taukotreenejä. Cuckoo tuo päiviin huvittavaa heittäytymistä ja on ihanaa, että kaikki ovat leikkimielisesti mukana. Kaiken ei aina tarvitse olla niin vakavaa”, toteaa asiakaspalvelun tiimi.

Taloushallinnon puolella työskentelevä HOASilainen on tottunut tekemään taukoja yksinkin ilman, että kokisi sitä kiusalliseksi. Liikuntaa on tullut arkeen kuin huomaamatta lisää myös aktiviteettien myötä.

”Pomomiestenkin edessä voi tehdä taukoja, eikä tarvitse lainkaan nolostella. Taloushallinnon puolella tästä on todella hyötyä silloin, kun tuntuu ettei aivot enää pysy numeroiden perässä. Olen myös innostunut kävelemään työmatkoja töihin, kun siitä saa aktiivisuuspisteitä”, kertoo HOASin työntekijä.

Cuckoo Workout tarjoaa syketreenien lisäksi muun muassa Mindfulness -taukoja, jotta päiviin on mahdollista saada myös henkistä palautumista. Asiakaspalvelutiimin työntekijä jakaa seuraavasti omia kokemuksiaan: ”Olen alkanut ottamaan päivän vikaksi tauoksi Mindfulness -tauon. Sen myötä pystyn palautumaan paremmin kiireisestä päivästä. Iltapäivästä on myös vähemmän hälinää, mikä mahdollistaa rauhallisen ympäristön Mindfulnessin harjoittamiselle.”

Henkilöstö kokee, että Cuckoon myötä työpäiviin on saatu iloista yhdessä tekemisen meininkiä. HR-koordinaattori Johanna Peltosen sekä muiden haastateltujen mielestä on ollut ilo huomata konkreettiset vaikutukset kehossa, olotilassa ja työn tehokkuudessa.

Rantalainen työhyvinvointi

HOASilaisilla Cuckoo Workoutin aloittaminen on lähtenytkin esimerkillisesti käyntiin ja he ovat löytäneet kukkuilun ilon! Jatkakaa samaan malliin!