TietoAkseli on taloushallinnon asiantuntijapalveluihin erikoistunut tilitoimisto, jolla on kahdeksan toimipistettä ympäri Suomea. Kyseessä on suomalainen perheyritys, joka toimii osana TietoAkseli Yhtiöt konsernia.

Cuckoo Workoutin parissa TietoAkseli on virkistänyt työpäiviään viime keväästä lähtien. TietoAkseli kannustaa esimerkillisesti työntekijöitään Cuckoo Workoutin käyttöön. Yritys muun muassa palkitsee kuukausittain aktiivisimmat tauottajat ja toimipisteiden tilat ovat suunniteltu niin, että jokaisen työpisteellä on tarpeeksi tilaa liikkua.

TietoAkseli jakaa kuukausittain sisäisessä viestinnässään kymmenen aktiivisinta Cuckoo Workout -käyttäjää, joista kaksi aktiivisinta palkitaan erilaisin palkinnoin. Yrityksen työntekijät voivat siis saada palkintoja ahkerasta kukkuilustaan omalta työnantajaltaan, että Cuckoo Workoutin arvontojen myötä.  Listan julkaisemalla TietoAkseli välittää työntekijöilleen viestin siitä, että heidän taukoliikuntahetkiään todella arvostetaan.

”Minut Cuckoo on nostanut irti penkistä. Saanut aktiiviseksi ja saa jopa hyvälle mielelle joka päivä. Ihana jumppahetki kesken päivän Markus Pöyhösen kanssa, voiko sitä enempää toivoa 😊 Tosi hyviä myös ne palautteet. Montako jäätelöä on kuluttanut Cuckoon avulla tähän mennessä jne. Ne pistää miettimään, että miten paljon onkaan vaikutusta ihan pienilläkin joka päiväisillä ponnisteluilla. En tulisi enää toimeen ilman Cuckoota”, toteaa Päivi Flinkman.

Rantalainen työhyvinvointi

Palkitsemisen lisäksi myös toimistotiloihin on TietoAkselilla panostettu. Jokaisella on tilaa liikkua omalla työpisteellään, taukotiloissa kannustetaan tekemään Cuckoo -taukoja sekä kokoushuoneiden sohvilla voi rauhassa ottaa Mindfulness -taukoja suljettujen ovien takana. Uusille työntekijöille Cuckoo Workoutin käyttö opastetaan aina henkilökohtaisesti, jolloin uusi henkilö pääsee heti mukaan taukotreenailun pariin ja työantajan tarjoama mahdollisuus hyvinvoinnista huolehtimiseen ei unohdu sähköpostien tulvaan.

TietoAkselin henkilöstöpäällikkö on huomannut TietoAkselin henkilöstössä seuraavia asioita Cuckoo Workoutin käytön myötä:

  • Pieni irtautuminen saa tehokkuuden nousuun ja pattitilanteessa auttaa, kun pääsee hetkeksi ”tauolle.
  • Yleinen työhyvinvointi lisääntyy, muun muassa niska-hartiaseudun vaivoja vähemmän.
  • Mieliala nousee.
  • Muutosvastarintaisimmatkin kokevat tauon olevan hyödyksi.

”Cuckoo tauottaa meillä työpäivän mukavasti noin kolme kertaa päivässä. Antaa myös hyviä vinkkejä mm. stressin hallintaan. Sydän,- tuki- ja liikuntaelinsairaudet taitavat olla aika suuri sairaspoissaolojen aiheuttaja. Jos tällaisella muutaman minuutin tauotuksella pystyy edesauttamaan omaa terveyttään edes hieman, niin mielestäni kannattaa” kertoo Maarit Härkönen.

Cuckoo Workout on otettu TietoAkselilla mukaan myös varhaisen välittämisen prosessiin, jolloin tarvittaessa työntekijälle mahdollistetaan jopa kuusi taukoa päivässä, kolmen sijasta. Panostamalla jo varhaisessa vaiheessa työntekijöiden hyvinvointiin, saadaan sairauspoissaoloja ehkäistyä ajoissa. Alalla vallitseva kiire voi välillä näkyä henkilöstössä stressinä ja väsymyksenä, jolloin työpäivän päätteeksi kehotetaan hyödyntämään Mindfulness -taukoja. Mindfulnessin avulla pääsee irrottautumaan työpäivän kiireistä ja aloittamaan vapaa-ajan ilman työasioiden murehtimista. Uniongelmista kärsiville suositellaan myös Mindfulness -taukojen harjoittamista ennen nukkumaan menoa.

”Ehdottomasti Cuckoo sinänsä on oikein hyvä. Tulee pidettyä mikrotaukoja ja hyödyn kyllä huomaa,”  toteaa Jaana Kastelli.

TietoAkseli haluaa kantaa työntekijöistään vastuuta tarjoamalla palvelua, jonka vaikutus ulottuu myös työajan ulkopuolelle. Kuulostaa aivan mahtavalta tavalta välittää työntekijöiden hyvinvoinnista, vai mitä?😉