Newsecillä mitattiin henkilöstön hyvinvoinnin asioita ja sieltä nousi vahvasti esille toive taukoliikunnasta. He päätyivät ottamaan käyttöön Cuckoon, koska se tarjosi sopivan joustavan tavan liikuttaa henkilöstöä eri toimistoilla ja kerroksissa. Pääsimme haastattelemaan Newsecin Cuckoon aktiivikäyttäjiä Tarja Kelaa, Laura Vuorta, Niina Karhusta sekä hyvinvoinnista vastaavaa Heidi Lehtistä.

Newsec tarjoaa kattavasti kiinteistöarvioinnin, kiinteistöjohtamisen ja kaupankäynnin palveluita niin kiinteistöjen omistajille, sijoittajille kuin käyttäjillekin. Yhtiö on perustettu vuonna 1994 ja on yksityisten osakkaiden omistama. Konserni toimii seitsemässä maassa Pohjois-Euroopassa, ja sillä on 1 800 työntekijää, joista yli 400 Suomessa.

Newsecillä otettiin Cuckoo Workout käyttöön kesäkuussa ja kukkuilusta on tullut heille päivittäinen tapa, ja jokainen löytää sille oman aikansa. Osa tekee tauon, kun hälytys koneelta tulee, toiset taas silloin kuin itsellään on sopiva hetki. Aina kuitenkin kalenterista löytyy aikaa lyhyelle tauolle, kertovat Laura ja Tarja. Niina kertoo myös pitävänsä tiimillensä tauon ainakin pari kertaa päivässä. Myös Heidi kertoo, että he ovat alkaneet kukkuilla yhdessä palavereiden alussa ja heillä on alkanut näkymään Cuckoo-taukojen tekeminen avotiloissa. Hänet onkin positiivisesti yllättänyt se, että siellä näkyy usein myös henkilöitä, joiden hän ei uskonut lähtevän mukaan. 

Newsecillä ollaan koukussa kookospähkinöiden keräämiseen ja Niinan mukaan siitä on tullut tietynlainen pakkomielle, että joka päivä pitää saada kookoksia. “Mielellään se 100 täyteen päivän aikana” Niina kertoo pilke silmäkulmassa. Toisilla se 100 on kerätty jo ennen lounasta.

”Mulla käy monta kertaa niin, että kun kello on 12 niin mä oon jo kerännyt kaikki kookospähkinät.” -Tarja Kela, Accounting Assistant

Vaikka Cuckoo ei ole kerennyt olla Newsecillä vielä pitkään, ovat he jo huomanneet sen positiiviset vaikutukset vireydessä ja tiimihengen nostatuksessa.

”Sitä ihan oikeesti tuntee, kun veri alkaa kiertää ja unohdat muutamaksi minuutiksi sen duunin ja sitten sä jatkat töitä ihan loistavalla fiiliksellä” -Tarja Kela, Accounting Assistant

Heidi Lehtisen mukaan Cuckoo tuo mukanaan kivaa positiivista hämmennystä, joka sopii heidän kulttuuriinsa ja Newsecin arvoihin. Samalla se tukee työhyvinvointia ja ennaltaehkäisee muun muassa  TULE-vaivoja.

Suosituimmat liikkeet Newsecillä ovat harteille ja selälle, koska toimistotyössä ne kuormittuvat eniten. Tasapainoliikkeet ovat myös olleet mieluisia ja parannusta onkin havaittu, kertoo Niina. Heidin mukaan Cuckoo on ollut myös hyvä lisä etäpäiviin, koska se on helppo tapa ylläpitää vireyttä myös kotona, esimerkiksi tekemällä Mindfulness-harjoitteita.

”Mä oon nauttinut ihan suunnattomasti tästä, minusta tämä on ollut ihan mieletön juttu. Tavallaan pikkunen asia, mutta todella tärkeää. Se on vaan imassut mut, Cuckoo on parempaa kuin punaviini!” -Tarja Kela, Accounting Assistant

Newsec, you got Cuckoo’d ;)