Tietoisuustaidot ja tietoisen läsnäolon harjoittelu ovat viime aikoina nousseet paljon esille. Työpaikoillakin on havahduttu siihen, että stressinhallintakeinona, uniongelmien ratkaisijana ja kiireen pysäyttäjänä mindfulness on kovaa valuuttaa. Mindfulnessin avulla keskitytään nykyhetkeen ja suunnataan huomio johonkin tiettyyn kohteeseen, kuten omaan hengitykseen tai ajatuksiin. Tutkimusten mukaan säännöllisen harjoittelun avulla voi oppia suhtautumaan arjen tilanteisiin hyväksyvästi ja rauhallisesti. Ninni Luusua Mehiläisen asiakaspalvelusta kertoi, miten Mindfulness ja Cuckoo on mukana hänen päivissään.

Asiakaspalvelukeskus toimii Mehiläisen terveyspalveluiden myyntiorganisaationa ja useimmiten asiakkaiden ensimmäisenä kosketuspintana ja ovena Mehiläiseen. Moniammatilliset terveydenhuoltoalan koulutuksen saaneet palveluneuvojat auttavat vuoden jokaisena päivänä asiakkaita parhaan asiantuntijan tai palvelun löytämisessä.

Ninni työskentelee sairaanhoitajana ja palveluneuvojana Mehiläisen Asiakaspalvelukeskuksessa. Työnkuvaan kuuluu asiakkaiden yhteydenottoihin vastaaminen, niin puhelimitse, kuin etänä digitaalisten palveluiden kautta. Heillä on ollut Cuckoo käytössä nyt muutaman kuukauden ja Ninni aloitti aktiivisen käytön heti kun se otettiin käyttöön.

”Työ on staattista toimistotyötä. Cuckoo on tullut meidän käyttöön muutama kuukausi sitten ja on tullut säännölliseksi osaksi monien työpäivää. Sen käyttöön kannustetaan niin esimiesten kuin työkavereiden toimesta :)”

Mindfulness oli Ninnille ja entuudestaan tuttua, joten hän oli iloinen huomatessaan, että myös Cuckoo tarjoaa näitä videoita. Hän kokee, että Mindfulness-tauot tarjoavat hyvän rauhallisen ja henkisen tauon työn lomaan. Myös keskittyminen työhön on parempaa Mindfulness-tauon jälkeen.

”Olen ottanut tavaksi pitää mindfulness-tauon ainakin työpäivän päätteeksi. Sillä saa ajatukset hyvin rauhoitettua ja on kevyempää lähteä kotiin töiden jälkeen. Myös työpäivän aikana saatan pitää mindfulness-tauon jos on ollut jokin haastava asiakaskokemus tai muuten koen tarvitsevani hetken rauhallisuutta. Kerran työkaveri tuli huikkaamaan, että oli äsken asiaa mutta taisit pitää mindfulness-taukoa kun istuit silmät kiinni ja puhisit syvään :D”

Ninni tekeekin Mindfulness taukoja työpaikalla, mutta välillä myös iltaisin kotona ennen nukkumaan menoa, koska se auttaa rauhoittumaan silloin, kun tuntuu ettei uni meinaa tulla. Mindfulness taukojen lisäksi Ninni tekee Cuckoon muitakin taukoja töissä.

”Cuckoossa on monipuolisia ja iloisia videoita, niitä on ihan ilo katsella. Käyttäminen on erittäin helppoa. Olen jo lyhyen käytön aikana huomannut konkreettista helpotusta. Esim. niskahartia-jumitus ja pääsärky ei ole niin paha kuin ennen ja ennen kaikkea tästä syystä en ole tarvinnut Buranaa enää niihin vaivoihin juuri ollenkaan! Ihan tämä pelkästään motivoi jatkamaan Cuckoon käyttöä.”