”Olin jo pitkään toivonut taukojumppaa ja Cuckoo Workout olikin toiveideni täyttymys! Parasta palvelussa on se, että taukoajat saa määritellä kokonaan itse”, toteaa Lumenen henkilöstöstä innokas Cuckoon käyttäjä. Lumene aloitti Cuckoo Workout -taukoliikuntasovelluksen käytön viime marraskuussa. Cuckoon positiiviset vaikutukset työilmapiiriin, että fyysiseen työhyvinvointiin onkin Lumenella ehditty havaita jo lyhyellä aikajaksolla.

Lumene on suomalainen innovatiivinen ja voimakkaasti kansainvälistyvä, kauneuden ja hyvinvoinnin huippuosaaja. Lumene kehittää, valmistaa, markkinoi ja myy korkealuokkaista ihonhoito- ja värikosmetiikkaa sekä hiuskosmetiikkaa. Lumenen tuotteiden inspiraationa toimii pohjoismaisten naisten kauneus ja ihon hyvinvointi.

Lumene lähti käyttämään Cuckoo Workoutia ensisijaisesti siksi, että työpaikalle haluttiin luoda leikillisyyden kulttuuria. Työilmapiiristä haluttiin poistaa liiallista vakavamielisyyttä ja henkilöstölle haluttiin viestiä siitä, että työpaikalla saa myös olla hauskaa. Cuckoo on tukenut ilmapiirin muutosta rennompaan suuntaan ja henkilöstön välinen kommunikaatio on lisääntynyt. Vuorovaikutusta on esimerkiksi lisännyt kommentit taukotreenien sisällöstä, kuten: “Ai te vedätte nyt tota jumppaa, me vedettiin se eilen”. Kun jää kommunikoinnin suhteen on Cuckoon avulla jo rikottu, on huomattu työasioistakin puhumisen helpottuvan.

“Toimistotyössä helposti uppoutuu omaan asiantuntijuuteen ja mielessä pyörii taukoamatta työn tuloksellisuus. Halusimme lähteä poistamaan työstä ylimääräistä vakavamielisyyttä, sillä työpaikalla kuitenkin pitää myös viihtyä, jotta tuloksia ylipäätään saadaan. Halusimme lisätä työntekijöiden välistä arkipuhetta, luoda yhteisöllisyyttä ja keventää ilmapiiriä”, kertoo Lumenen HR-manageri Nina Ylitalo.

Cuckoo oli Lumenelle täydellinen ratkaisu, sillä fyysisen työhyvinvoinnin lisäksi Cuckoo edesauttaa myös henkistä ja sosiaalista työhyvinvointia. Tuloksia fyysisen työhyvinvoinnin suhteen saatiinkin nopeasti, sillä työterveyden puolella on jo ehditty havaita niska – ja hartiaseudun ongelmien vähentyneen huomattavasti. Työntekijät ovat itse työterveyden puolella maininneet saaneensa helpotusta oireihinsa nimenomaan Cuckoota käyttämällä.

Rantalainen työhyvinvointi

Kuinka siis jalkauttaa Cuckoo Workout menestyksekkäästi yritykseesi?

Ota talteen Lumenen HR-manageri Nina Ylitalon 5 vinkkiä:

  1. Panosta lanseeraukseen. Meillä oli laaja Terveystori -tapahtuma, jossa Cuckoo Workout lanseerattiin. Laajan hyvinvointitapahtuman myötä uudelle palvelulle saatiin heti suurta näkyvyyttä.
  2. Aloita aktiivisuuskilpailulla. Kilpailun avulla henkilöstö motivoituu uuden palvelun aloittamisesta ja sen aikana henkilöstölle ehtii muodostua jo tapa tauotuksen suhteen.
  3. Ole itse esimerkkinä. Jumppaa itsekin muiden mukana ja näytä henkilöstölle, että on ihan okei tehdä jotain vähän “noloa”. Työelämässäkin meistä jokaiselle tapahtuu välillä noloja juttuja ja siksi onkin hyvä oppia, ettei niitä tarvitse hävetä.
  4. Linkkaa asioita yhteen. Otamme piakkoin käyttöön Cuckoon kautta info-tv vinkit, jotka alkavat pyörimään yleisissä tiloissa. Työntekijöillä on myös käytössä esimerkiksi sähköpöydät, jotta työasennon vaihtelu onnistuu. Tue siis Cuckoo Workout -palvelua muillakin toimenpiteillä.
  5. Sitoudu. Haluamme, että Cuckoo on meille pitkäaikainen ratkaisu ja pyrimme itse olemaan mukana kehittämässä palvelua juuri meidän henkilöstölle sopivaksi. Olemme aktiivisesti mukana ideoimassa uusia aktiviteetteja ja toimenpiteitä, joiden avulla henkilöstön motivaatio pidetään korkealla.

Kuten Lumenen henkilöstöstä eräs työntekijä mainitsee: “Muutaman minuutin ehtii AINA, ei voi olla niin kiire, etteikö ehtisi jumpata.”

Free trial
Ask for an Offer
Cuckoo-bird