Cuckoo aloitti toukokuussa piristämään ESEn työpäiviä, ja siellä on innokkaasti aloitettu tauottelemaan. ESE onkin jo tuttu näky liigapörssin palkintopallilla. ESEn työsuojelupäällikkö Jarno Marttinen kertoo miten Cuckoo on otettu hyötykäyttöön ja mikä kannustaa aktiiviseen taukojumppaan.

”Aikaisemmin ei juuri taukojumppaa ole tullut tehtyä, mutta nyt Cuckoota tulee käytettyä 3-4 kertaa päivässä, aina kun on tietokoneen äärellä. ” Kertoo Jarno.

Taukojen lisäksi, aktiviteetit kuten aktiivinen työmatka, kannustavat hyötyliikkumiseen.

Jarno kertoo, että taukoja tulee eniten tehtyä yksin, mutta joskus palavereissa tulee myös pidettyä yhteinen tauko. Yhdessä tehty tauko tukeekin työilmapiiriä ja Cuckoon käyttäminen saa aikaan naurua ja leikkimielistä kilpailua. Tämä johtaa työhyvinvoinnin paranemiseen, niin henkisellä, fyysisellä että sosiaalisella tasolla.

ESEllä motivaationa on toiminut hyvä sijoitus liigapörssissä ja virkeyden lisääntyminen.

”Parhaimmalta tietysti tuntuu se, että parilla muutaman minuutin tauolla on saanut aikaan sen, että työpäivän aikana on virkeämpi olo. ” -Jarno

ESEn talousjohtaja Sari Siiskonen sanoo myös, että Cuckoo Workout on oivallisesti toteutettu.

”Pelinomaisena siinä on helppo seurata omaa sekä työkaverien etenemistä, sekä liigapörssi ovat kaikki elementtejä, jotka meillä motivoivat henkilöstöä tekemään taukoliikuntaa”.

Cuckoo Workoutin taukovideot koostuvat 250:stä erilaisesta liikkeestä, jotka kaikki ovat fysioterapeutin suunnittelemia. Cuckoo tukee työhyvinvointia ja työergonomiaa hyvien liikkeiden lisäksi neuvomalla ja kannustamalla aktiivisiin valintoihin. Cuckoo tukitusti vähentääkin tuki- ja liikuntaelinten rasittuneisuutta ja kipuoireita sekä niistä koettua väsymystä. Tämä on myös todettu ESEllä:

Niska-hartiaseutu on ollut paremmassa kunnossa nyt sen jälkeen, kun aloin käyttämään Cuckoota.” -Jarno  

Myös Sari toteaa, että se, kun tuntee, miten veri alkaa hartioissa virtaamaan Cuckoo tauon jälkeen, koukuttaa pitämään taukoja.

Oletko sinä jo kokeillut? ;)