Tuttu sanonta “Esimies innostaa esimerkillään” on todettu äärimmäisen tärkeäksi Cuckoon käyttöönotossa. Pääsimme juttelemaan aiheesta Jan-Erik Höglundin, Herrforsin HR-päällikön, kanssa, joka onkin aktivoinut oman tiiminsä aktiivisiksi Cuckoon käyttäjiksi.

Herrfors – Vuonna 1907 asennettiin ensimmäinen generaattori Kolpissa sijaitsevan Herrforsin voimalaitoksen yhteyteen. Siitä lähtien olemme olleet uskollisia visiollemme: tavoitteenamme on tehdä lähiseudustamme viihtyisämpi sekä asukkaille, vierailijoille että yrittäjille paikallisten resurssien ja osaamisen avulla. Maailma on jatkuvassa muutoksessa, kun tekniikan kehittyessä uusi korvaa vanhan. Yksi asia on kuitenkin pysyvää: ihmiset tulevat aina tarvitsemaan lämpöä ja sähköä. Tahdomme täyttää nämä tarpeet nyt ja tulevaisuudessa.

 Janne löysi Cuckoo Workoutin LinkedInin kautta ja mielenkiinto heräsi heti. Siihen aikaan heillä panostettiin muutenkin työergonomiaan, esimerkiksi ottamalla sähköpöydät käyttöön. Tämä oli siis oivallinen hetki ottaa myös Cuckoo Workout osaksi heidän työhyvinvointistrategiaansa. ”Olin aikaisemmin töissä elintarvikealalla ja siellä oli usein joku henkilökunnasta pitämässä taukojumppaa, minkä koin erittäin hyödylliseksi. Kuitenkin nykyisessä paikassa työskennellään enemmän itsenäisesti, minkä takia Cuckoo tarjoaa paremman ratkaisun, koska kaikki pääsevät tekemään taukoja silloin kun heille itse sopii”. Jannen lisäksi Anne Törnqvist kokeili Cuckoota ilmaisessa kokeilussa ja tykästyi. Tämän jälkeen päätös käyttöönotosta oli helppo ja Cuckoo on ollut heillä käytössä vuodesta 2016 asti. 

 Janne on onnistunut innostamaan koko tiimiinsä aktiivisiksi Cuckoon käyttäjiksi. Hän uskoo, että tähän on vaikuttanut hänen oma aktiivisuutensa ja esimerkkinä toimiminen. Jannen mielestä olisikin tärkeää saada kaikki aktivoitumaan, koska Cuckoota aktiivisesti käyttävien on todettu myös liikkuvan enemmän vapaa-ajalla. Täten he sairastavat vähemmän ja kärsivät harvemmin TULE-ongelmista. ”Ne, jotka Cuckoota aktiivisesti Herrforsilla käyttävät, todellakin tykkäävät ja tuntevat olonsa energisemmiksi, varsinkin iltapäivisin.”

 Janne on kova Cuckoon puolestapuhuja ja haluaisi, että Cuckoo näkyisi vahvemmin koko yrityskulttuurissa, kuten kokouksissa. Hän toteaakin pitävänsä Cuckoo-tauon heti seuraavassa johtoryhmän kokouksessa. Jannella on nyt suunnitelmissa erilaisia tempauksia, millä saataisiin koko Herrforsin porukka motivoitua liikkumaan ja tauottamaan enemmän. Kokoustauot ja sisäiset kisat voisivat olla ensimmäinen askel henkilöstön aktivoimiseen Cuckoossa: ”Saa nähdä saadaanko ne raavaat kenttämiehetkin joskus mukaan. Sen onnistuminen olisi hienoa”. 

 Janne seuraa myös aktiviisesti liigapörssiä, ja aloitettuaan Cuckoon he olivat jatkuvasti ykkösenä. ”Nyt yritetään taas tsempata Anniinan kanssa muita aktivoitumaan, että sinne noustaisiin takaisin. Haasteena on, että meitä on pieni, mutta aktiviinen ryhmä, joka tauottaa, mutta osa on vähän passiivisempia, mikä taas laskee keskiarvoa.” Silti liigapörssi toimii hyvänä motivaationa ja eiköhän sinne kärkisijoille nousta taas pian!

 Jannelle on tärkeää, että nousee paljon tuolilta ja siihen auttaa esimerkiksi se, että tulostin on eri huoneessa. Taukovideot ovat loistavia, koska liikkeitä tehdessä varsinkin veri lähtee hyvin liikkeelle. Hänellä onkin taukoajat asetettuna kolme kertaa päivässä. Jos kokous sattuu niiden päälle, tauko tehdään heti kokouksen jälkeen.

 Herrforssin Anniina tekee etätöitä aina keskiviikkona, ja käyttää Cuckoota useimmiten muistuttamaan tauoista, sillä kotona työskennellessä on yleensä keskittyneempi ja ”pakollinen” tulostimelle juoksu puuttuu päivästä. Koska Cuckoo ei vaadi erityisiä välineitä/tilaa, toimii se yhtä hyvin sekä etä- kuin lähityössä.

 Cuckoon pitkäaikaisena käyttäjänä Janne on ollut tyytyväinen siihen, että Cuckoo jatkuvasti kehittyy. Viimeisimpänä sekä yleisilme että videot ovat parantuneet. Nämä tekijät motivoivat Cuckoon jatkamisessa. 

 Voiko työyhteisöä innostaa olematta itse johtajana läsnä ja mukana? Me uskomme, että esimiehen esimerkki ja kyky kommunikoida on myös salaisuus Cuckoon menestymisessä yrityksessä. Onko teidän yrityksessänne samanlaista hyvää työhyvinvoinnin johtamisen esimerkkiä kuin Janne Herrforsilta?