Lassila & Tikanojalla asiakaspalvelun työntekijät esittivät toiveen, että heillä otettaisiin Cuckoo Workout käyttöön. Heillä haluttiin kohottaa henkilöstötyytyväisyyttä, jaksamista ja motivoida omaa henkilöstöään liikkumaan. Lisäksi haluttiin tuoda hauskuutta työpäivään, joten päätös oli helppo. Cuckoo otettiin heidän asiakaspalveluun käyttöön maaliskuussa 2019 ja se on siitä asti ollut aktiivisessa käytössä.

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka toteuttaa kiertotaloutta käytännössä. Yhteistyössä asiakkaidemme kanssa pidämme materiaalit, kiinteistöt ja tehtaat mahdollisimman pitkään tuottavassa käytössä sekä tehostamme raaka-aineiden ja energian käyttöä. Autamme asiakkaitamme säilyttämään kiinteistöjen ja materiaalien arvon sekä säästämään ympäristöä. Teemme tämän tarjoamalla vastuullisia ja kestäviä palveluratkaisuja, jotka helpottavat asiakkaidemme arkea.

”Yhtenä suurena työhyvinvointia parantavana toimenpiteenä meillä kiinnitetään huomiota työasentoon ja -ergonomiaan; kaikilla toimipisteillä on käytössä sähköpöydät ja taukojumppavälineet. Tietokoneen ääressä koko päivän työskennellessä meille on tärkeää, että muistamme vaihtaa työasentoja ja liikkua säännöllisesti. Cuckoo on toiminut loistavana muistuttajana työasennon vaihtamisesta ja saanut porukan liikkumaan päivän aikana monipuolisemmin.”

-Emma Ojala, kehityskoordinaattori

Cuckoon käyttö on auttanut päivittäisessä jaksamisessa, mutta myös parantanut tasapainoa ja varsinkin iltapäivän vireystaso on parempi Cuckoo-taukojen ansiosta, kertoo Emma. Videot ovat sopivan pituisia ja sisältävät hyviä liikkeitä, kirsikkana kakun päällä on myös se, että Markus tekee niitä ;)

Lassila & Tikanojalla ollaan kilpailuhenkisiä, minkä takia Cuckoon pelillisyys sopii heille, ja se toimii hyvänä motivaattorina tauottamiseen. Emma kertookin, että hänen suosikkiominaisuutensa Cuckoossa on kartta, koska siinä näkee oman etenemisen ja pääse myös ohittamaan työkavereita. Myös liigapörssi on heillä iso motivaattori, koska jos siellä tipahdetaan niin aktiivisuus heti nousee.

”Pika-kisat, haasteet ja ryhmän paine – kaveri kutsuu mukaan tekemään – on olleet top-motivaattoreina. Uusien tullessa taloon osana perehdytysohjelmaa katsotaan tunnukset kuntoon ja tehdään yhdessä cuckoo-taukojumppia perehdytyksissä.”

Lassila & Tikanojalla hyödynnetään myös aktiviteetteja, kuten veden juontia, portaiden käyttöä, sekä yhteistaukojen pitämistä.

”Taukoja meillä tehdään sekä yksin, pienissä porukoissa sekä kokouksissa tauottajina. Kokouksissa taukojen pitäminen koetaan meillä tärkeänä muistuttajana Cuckoosta, ja yhdeksi aktiviteetiksi otettiinkin sen takia ”osallistuin kokoustaukoon” -aktiviteetti.”

Cuckoo on ollut myös aktiivisessa käytössä etäpäivinä. Kotona ei usein ole yhtä ergonominen työpiste kuin toimistolla, minkä takia on vielä tärkeämpää tehdä Cuckoo-taukoja. Vapaa-ajalla tehdyt Cuckoo-tauot on myös saanut perheen pienimmät osallistumaan ja liikkumaan.

”Taukoliikuntasovelluksen käyttöönotto on ollut loistava päätös, ja näyttää, että firma on päättänyt panostaa henkilöstön hyvinvointiin. Nyt vain pitää porukalla pysyä aktiivisena, jotta se pysyy meillä käytössä jatkossakin.”