Berggren on kansainvälinen täyden palvelun IPR -talo, joka luo monipuolisella osaamisellaan mahdollisuuksia asiakkaidensa menestymiselle. Yhtiö on toiminut alalla jo yli 80 vuotta.

Berggren lähti mukaan Cuckooseen vuosi sitten tammikuussa. Vuoden taukotreenailun jälkeen Cuckoo Workoutin vaikutukset Berggrenillä on nyt todettu tutkimustuloksienkin myötä.  Sekä Berggrenin henkilöstötutkimuksessa, että työterveyshuollon tutkimuksessa näkyi selkeitä parannuksia edellisiin vuosiin verrattuna.

Vuonna 2018 Berggren päätti toden teolla lähteä panostamaan henkilöstönsä hyvinvointiin. Henkilöstön toiveita kuunneltiin ja päätökset työhyvinvointiin liittyen tehtiin vahvasti niiden perusteella. Cuckoo Workout -taukoliikuntasovelluksen lisäksi yrityksen hyvinvointikampanjaan kuului luentoja ravintoon, palautumiseen, uneen ja Mindfulnessiin liittyen. Kokonaisvaltaisten työhyvinvointipaketin muodosti toinen toistaan tukevat luennot ja niihin liittyvät harjoitteet, Cuckoo Workout sekä henkilöstön ideoimat liikuntatempaukset. Cuckoon kautta tilatut luennot ravinnosta (Hanna Partanen) ja Mindfulnessista (Emma Sandström) pitivät paketin selkeänä kokoisuutena.

Henkilöstötutkimuksessa selvisi, että ”työhyvinvoinnin panostukseen” oltiin huomattavasti tyytyväisempiä kuin aiemmin. Henkilöstö siis kokee, että yhtiö huolehtii henkilöstön työhyvinvoinnista. Työterveyden puolella tehdyssä työterveyskyselyssä puolestaan ilmeni tuki- ja liikuntaelinvaivojen vähentyneen.

Berggrenin henkilöstöjohtaja Kati Sasse nosti Cuckoo Workoutin vaikutuksista esiin myös etätöihin liittyvän seikan:

”Cuckoo Workoutista olemme saaneet erityistä kiitosta myös sen suhteen, että etätyöpäivien aktivointi on helpottunut huomattavasti. Asiantuntijayrityksessä moni tekee etätyötä, eikä tällöin työpäiviin välttämättä sisälly edes pieniä luontaisia taukoja. Toimistolla työpäivän aikana moni kuitenkin hakee kahvia, kävelee lounastamaan ja siirtyy palavereihin . Cuckoo on ollut siis mahtava apu myös etäpäivien aktivoinnin suhteen”, toteaa Kati.

Rantalainen työhyvinvointi

Henkilöstö kiittää työantantajaa ja Cuckoota virkeämmistä työpäivistä!

Berggrenin toimistoilta löytyy jaettuja työhuoneita, joissa on huomattu Cuckoo Workoutin lisäävän yhteisöllisyyttä. Työkaverit kannustavat toinen toistaan Cuckoon käyttöön ja pitävät taukoja yhdessä. Kysyimmekin Berggrenin henkilöstöltä kommentteja muun muassa yhteisöllisyyteen ja terveydellisiin vaikutuksiin liittyen. Berggrenin henkilöstön kokemukset Cuckoosta olivat seuraavanlaisia:

Yhteisöllisyys

”Satunnaiset yhteiset Cuckoo -tuokiot yhdistävät koko Berggrenin henkilökuntaa – tämä on meidän yhteinen juttu. Omalla paikkakunnalla Cuckoo antaa puheenaihetta ja esim. kannustamme toisiamme käyttämään portaita lisäpisteiden toivossa.”

 ”Meidän huoneessa Cuckkuilee 3 aktiivijäsentä ja kun yksi tekee muutkin aktivoituvat, välillä jumpataan kaikki yhtä aikaa. Tai jos meinaa jäädä tauko väliin, toisen aktiivisuus aktivoi, positiivinen reaktio.”

Terveydelliset vaikutukset

”Cuckoon käyttö vaikuttaa yleiseen vireystilaan ja olo on paljon energisempi, kun on pitänyt pienen liikuntatauon. Eron huomaa, jos jonain päivänä ei ole pitänyt yhtään Cuckoo -taukoa, olotila ei ole niin vireä. Säännöllisellä Cuckoon -käytöllä pienet kropan jumitukset yms. pysyvät loitolla ja mielikin on iloisempi. Cuckoo myös kannustaa vaihtamaan asentoa ja onkin tullut tavaksi vuorotella istumisen ja seisomisen kanssa, kun ennen pääsääntöisesti istuin työpäivät.”

”Taukoliikunta pitää virkeänä niin kropan kuin mielenkin. Työasennot meillä ovat kovin staattisia ja puuduttavia, joten Cuckoon pikajumpat herättelevät sopivasti pitkin päivää ja pitävät vireyttä yllä.”

 ”Tauottamisesta on tullut tapa ja taukojumpat eivät nyt jää niin helposti kiireen vuoksi pitämättä, koska muutaman klikkauksen takana on valmiiksi ajateltu taukojumppa.”

Vapaat kommentit

”Ihan mahtava juttu! Kiitos Cuckoo ja kiitos työnantajani, joka on meille tällaisen virkistysmahdollisuuden järjestänyt.”

”Olisi vaikeaa enää kuvitella olevansa ilman noita Cuckoo -taukoja, joten iso kiitos, että meillä on tällainen mahdollisuus<3 Se on aina helpompaa liikutella itseään, kun on valmiita ohjelmia! Itse asiassa tämä innostaa toisinaan tekemään myös omia venyttelyjä päivän mittaan.”

Mahtavaa, että olette mukana Cuckoossa Berggren! Tästä on hyvä jatkaa yhteistä matkaa tänäkin vuonna!